top of page

3. Kuzey Kıbrıs Bartender Kokteyl Yarışması 30-31 Mayıs, 1 Haziran 2016’da Girne, The House & Ga

Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet gösteren birçok markanın sponsorluklarında, “Banquet Magazine” tarafından 30-31 Mayıs, 1 Haziran 2016 tarihlerinde Girne, “The House & Garden”da düzenlenecek ve Kuzey Kıbrıs Türk Turizmi’nin gözde tesislerinde görev yapan 40 civarında bartender’in yarışacağı “3. Kuzey Kıbrıs Bartender Kokteyl Yarışması” için hazırlıklar başladı.

Onlarca markanın sponsor ve yine onlarca firmanın ödüllere katkı koyduğu bu organizasyona yurtdışından da oldukça büyük bir ilgi var. Birçok firmanın yurtdışından da üst düzeyde katılım göstereceği organizasyon, yarışmadan çok öte bir festival havasında gerçekleşecek. “The House & Garden”da kurulacak fuar alanında, organizasyonda sponsor olarak yer alacak firmaların stantlarının da bulunacağı bu büyük buluşma için siyaset, turizm, iş, spor, medya ve sanat dünyasından yaklaşık 1.000’in üzerinde davetlinin katılması bekleniyor.

3 gün sürecek yarışmada jüri üyelerini “Türkiye, Avrupa ve Dünya Barmenler Şampiyonu” unvanına sahip “Tolga GERMİYANOĞLU”, “Limer’s Group” yöneticileri “Selçuk BARAN” ve “Tolga USLU”, “Banquet Magazine” New York temsilcisi “Suat GÜVEN” ve yine “Banquet Magazine” Alma Ata temsilcisi “Gürol ŞAHAN” oluşturuyor. Ayrıca “TolgaGERMİYANOĞLU” ve arkadaşları yapacakları şovlarla davetlilere unutamayacağı anlar yaşatacak. Girne’nin tanınmış simalarından Tasdik Memuru “Ünsal GÜROK”; yarışmada jüri üyelerinin puanlarını onaylayacak ve üçüncü gün dereceye girecek yarışmacıların açıklanacağı zarfı sunacak.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek yarışmanın organizasyon komitesinde “1. Kuzey Kıbrıs Kokteyl Yarışması Şampiyonu”, “Monin Cup 2014 Türkiye Şampiyonu” ve “Monin Global Cup 2014 Dünya 12.ncisi” unvanına sahip “Ufuk YEŞİL” ve “2. Kuzey Kıbrıs Kokteyl Yarışması Şampiyonu, Hüseyin Faruk KAYA”da görev alacaklar.

“Mert ÖZDEŞ”in sunacağı yarışmada “En Teknik Bartender”, “En Yaratıcı Bartender”, “En Aromalı Kokteyl Yaratıcısı” ve “En Görsel Kokteyl Yaratıcısı” kategorileri puanlanacak. Genel toplamda en fazla puanı alacak ilk üç yarışmacı, 2016 yılının “Kuzey Kıbrıs Bartender Kokteyl Yarışması” şampiyonu, ikincisi ve üçüncüsü olarak kürsüye çıkacaklar. Ayrıca jürinin ortak oylarıyla bir yarışmacı “Jüri Özel Ödülü”ne layık görülecek olup, tüm kategorilerde toplam 16 ödül sahibini bulacak. Dağıtılacak tüm ödülleri “Banquet Magazine”in Nisan 2016 sayısında, sponsor ve yarışmacıların tüm listesine ise yine “Banquet Magazine”in Mayıs 2016 sayısında ve “www.banquetmag.com” web adresinden ulaşabilirsiniz.

3. Kuzey Kıbrıs Bartender Kokteyl Yarışması, Yarışma Kuralları

  • Yarışma süresi 5 dakikadır.

  • Yarışmanın ana içkisi Votka’dır. Başka bir ana alkol kullanılamaz.

  • Ana içki maksimum 4 cl. kullanılabilir.

  • Hazırlanacak kokteyllerde en fazla 3 alkollü ürün kullanılabilir. Bu ürünlerin toplamı 7 cl.’yi geçemez.

  • Hazırlanacak kokteyllerde en fazla 7 farklı ürün kullanılabilir. Buna damla olarak girecek ürünlerde dâhildir ve kullanılacak tüm ürünlerde sponsor firmaların ürünleri tercih edilecektir.

  • Hazırlanacak kokteyl minimum 15 cl., maksimum 25

cl. olacaktır.

  • Kokteyl süslemelerinde garnitür olarak kullanılacak malzemeler yenilebilir olmalıdır. Yenilemeyecek malzemelerin kullanılması yasaktır.

  • Dekor malzemeleri olarak sadece pipet, karıştırma çubuğu, plastik veya tahta kürdan ve süsleri kullanılabilir. Maytap benzeri yanıcı madde kullanılamaz.

  • Şüpheli malzemelerle hazırlanan kokteyller yarışma dışı kalır.

  • Isıtılmış karışımlara ön izin alınmalıdır. Kullanılmak istenirse öncesinde açıklanması istenmektedir.

  • Yarışmacının reçetesinde bulunamayan ürünün yerine kullanılacak muadili organizasyon komitesine bildirilmesi zorunludur.

  • Yarışmada 4 kategori puanlanacaktır. Bu kategoriler “En Yaratıcı Bartender”, “En Aromalı Kokteyl Yaratıcısı”, “En Teknik Bartender” ve “En Görsel Kokteyl Yaratıcısı”dır. Ayrıca bunların dışında “Banquet Magazine Jüri Özel Ödülü” de verilecektir.

  • Kokteyller sadece yarışma alanında jüri ve izleyici önünde hazırlanabilir. Bu şartlarda hazırlanmayan kokteyller yarışma dışı kalır.

  • Yarışma esnasında 1 ana kadeh görsel sunum için, 6 shot bardak ise tadım için kullanılacaktır.

  • Yarışmacı barmenler yarışmaya üniformaları veya bildirdikleri kıyafetler ile yarışabilirler.

  • Yarışmacılar kendilerine ait numaraları takılı olarak podyumda yarışabilirler. Bu konuda dikkatli olunması özellikle belirtilir.

  • Yarışmacılar başvuru formlarını en geç 25 Nisan 2016 Pazartesi günü mesai bitimine kadar teslim etmek zorundadır.

  • Yarışmacılar hazırlamış oldukları kokteylleri ile birlikte yine en geç 25 Nisan 2016 Pazartesi günü mesai bitimine kadar fotoğraf çekimi yaptırmaları gerekmektedir.

  • Reçete değişiklikleri en geç Mayıs’ın ilk haftası sonuna kadar yapılabilir. Bundan sonraki reçete değişiklikleri kabul edilmeyecektir.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
bottom of page