top of page

RAKILARIN HÜNKAR’I

Hünkar Rakı, üstat rakı uzmanların tecrübeleri ışığında, Ege bölgesinin en lezzetli üzümleri ve eşsiz Anadolu anasonu ile birlikte bakır imbiklerde özenle damıtılmasıyla üretiliyor.

Damıtma (distilasyon) sürecinin en güzel ve en kıymetli yeri olan “göbek” kısmı alınıyor. Saf kaynak suları ile 45 dereceye getirilerek dengelenen Hünkar Rakı, uzun bir dinlenme süresi sonunda kendine has keyifli içim ve mükemmel rayihasına kavuşuyor.

Özgün reçeteler, tüketicilerin beklentilerine göre belirlendi.

Türkiye’nin ilk butik rakısı olan Hünkar Rakı’nın, diğer rakılardan farklı ve daha iyi olmasını sağlayan stratejiler, Hünkar Rakı Uluslararası Pazarlama ve Satış Direktörü Alp Altuner ve ekibi tarafından oluşturuldu. Sadece Türkiye’de değil, rakı tüketimin yaygın olduğu; KKTC, Almanya, İngiltere, Fransa, ABD ve Avustralya gibi ülkelerde geniş çaplı “Rakı Tüketicisinin Beklentileri” analizleri yapıldı. Analiz sürecinde tüketicilerle birlikte “rakı eksperleri”, “degüstatörler”, meyhane ve restoran işletmeciliği yapan “gurme işletmeciler”in de görüşlerini çalışmaya dahil eden profesyonel ekip, çıkan sonuçlara göre 3 grupta üretim kararı alarak Hünkar Rakı çeşitlerini belirlediler. - Hünkar Rakı-Klasik: Kararında sertlikte geleneksel rakı sevenler için - Hünkar Rakı-Yaş Üzüm: Yumuşak içimli ve taze aromalı rakı sevenler için - Hünkar Rakı-Diamond: Tok içimli ve yoğun aromalı rakı sevenler için

Şekersiz üretim ve yüksek kalite standartları Hünkar Rakı’nın tüm çeşitleri, en gelişmiş modern üretim teknolojileri ve hassas rakı damıtma ustalığı ile üretiliyor. Alkol kalitesinin ve nefasetinin en üst seviyede olduğu Hünkar Rakı’nın üretiminde “şeker hiç kullanılmıyor”.

Bu hassasiyetle “şekersiz” üretilen Hünkar Rakı çeşitleri, diğer rakılara göre çok daha uzun süre ile en az 6 ay dinlendirildikten sonra şişeleniyor. Bu durum üretim tekniğiyle ilgili gibi görünse de, rakı tüketicisi, rakının bu özelliğini; güzel tadından, hoş içiminden ve baş ağrısı gibi olumsuzluklar yaşanmaması ile doğrudan hissediyor.

Diğer rakılarda olan üretim sürecinde formüle şeker katılması, alkolde ortaya çıkan istenmeyen tat ve kokuları gizlemek için yapılmaktadır. Bu durum firmaların daha yüksek miktarlarda ve düşük maliyetli üretim kaygılarından veya kalite seviyesini ve stabilizasyonunu ayarlayamayan eski tip üretim tekniklerinden kaynaklanmaktadır.

Rakı tüketicileri, üretimde şeker katkısı olup olmadığını, şişe etiketlerinin arkasında veya yanında bulunan “içindekiler” kısmından “rafine beyaz şeker” olup olmadığına bakarak anlayabilirler.

Keyfin Hünkarı’nın kendine has ayrıntılarıHünkar’da tat ve içim keyfi gibi tüketicinin doğrudan fark edebileceği kalite unsurları, şişe dekor tasarımı ve kapak gibi detaylarda da kendini gösteriyor.Şişede bulunan logo, ön ve arka şişe yüzeyleri yaklaşık 500 yıllık rakı tarihi kadar eski kültürel sembollerle bezenmiş durumda. Uzman tasarımcı ve deneyimli sanatçılar ile Türkiye’de ilk kez bir içki şişesinin arka yüzeyi bir sanat eseri gibi metinlerle ve çini usulü desenlerle süsleniyor. Kullanılan dekor ve metinler, kültürel anlamlar içeriyor.Şişenin içindeki rakı kalitesi gibi kapakları da özel olarak belirlenmiş. Dünya lideri bir firmanın ürettiği ve dünyanın en kaliteli güvenlik sistemine sahip, diğer rakılara göre daha kolay açılabilen, patentli Hünkar Rakı kapaklarının üretimi İtalya’da yapıldı.Hünkar için KKTC’nin yeri ayrıİhracat pazarlarında odaklı bir büyüme stratejisi belirleyen Hünkar Rakı ilk üretimin tamamlanmasını takiben hemen KKTC, ABD, Almanya, İngiltere, Fransa ve Avustralya ihracat bağlantılarını gerçekleştirdi. Bunların içinde Kıbrıslı rakı tüketicilerine büyük önem veriyor. Çünkü Kıbrıs tüketicisi kalite algısı yüksek ve yeniliklere açık bir tüketici profili sergiliyor.Hünkar Rakı ve “Cipro Investment and Trading”Tütün ve alkollü içecekler pazarında çeşitli ülkelerde premium ürünlerle başarılı bir servis veren Cipro Şirketler Grubu, 2013 yılında Türkiye’de üretime başlayan “Hünkar Rakı”nın “en iyi rakı olma” yolculuğunda başından beri marka mimarı olarak yer alıyor. Bir Cipro Grup şirketi olan Cipro Investment & Trading “Hünkar Rakı”nın KKTC distribütörlüğünü yapacak.Hünkar Rakı baharda Kıbrıs tüketicisine “Hünkar Sensin” diyecekTürkiye’nin tanınmış rakı eksperleri ve üstatlarının tecrübelerini en üst noktada aktardığı “Butik Rakı” Hünkar, 2014 Nisan ayında Kıbrıslı tüketiciler ile buluşacak.Kıbrıslı ise, şeker katılmadan üretilmiş ilk ve tek rakı: Hünkar Rakı’yla buluşacak.

http://www.havadiskibris.com/Haberler/magazin/rakilarin-hunkar-i/25269

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
bottom of page